X Door gebruik te maken van de website accepteer je het gebruik van cookies.

Hoe kan ik het beste thuis fitnessen?

Er zijn veel manieren om thuis te kunnen fitnessen. Hierbij kan je grotendeels gebruik maken van bodyweight training, maar met de juiste producten is de training veel effectiever. Niet zeker waar je wilt beginnen? Vergelijk-r geeft je de keuze uit duizenden artikelen uit tientallen fitness shops.

Cardio apparaten

Als je je conditie wilt verbeteren, af wil vallen of als je gewoon een apparaat nodig hebt voor je warming up en/of cooling down kan je daarvoor een cardio apparaat aanschaffen. Afhankelijk van je doeleinden, kan je hiervoor verschillende apparaten kiezen in verschillende prijs en kwaliteitsklassen.

Loopbanden voor thuis

Loopbanden bestaan in verschillende soorten en maten en in alle prijsklassen. Je kunt kiezen voor een model tussen de €200 en €300 en hiermee kan je al goed mee op weg komen en zal voldoen aan je basisvoorwaarden zoals verschillende rensnelheden en vaak ook nog een ingebouwde hartslagmeter voor hartslagtrainingen.

De nadelen van budget loopbanden variëren. De bouw kwaliteit van deze loopbanden zijn vaak niet optimaal en ook is de  duurzaamheid een stuk lager bij veelvuldig gebruik. Ben je echter op zoek naar een betere loopband? Dan kan je beter kijken in de hogere prijsklassen. Duurdere loopbanden hebben veelal een betere en meer uitgebreide ingebouwde computer. Hiermee kan je meer statistieken zien en vaak zijn er ook ingebouwde trainingsprogramma’s voor het type training waar je naar op zoek bent. De loopbanden zullen ook meer solide aanvoelen en wat langer meegaan dan budget modellen. Loop je graag inclined of declined? Dat is vaak ook mogelijk bij hogere kwaliteit loopbanden.

Thuis crosstrainen

Gebruik je bij het cardio trainen niet alleen je benen maar wil je ook je armen gebruiken? Dan is een crosstrainer wellicht iets voor jou. Vanaf ongeveer €150 heb je al een degelijke crosstrainer waar je je conditie een goede boost mee kan geven. Deze modellen zijn echter niet zo ergonomisch getest; ben je dus op zoek naar een crosstrainer voor thuis die wat langer mee gaat en die geschikt is voor langere trainingen zonder dat je er blessures van krijgt? Kijk dan in de hogere prijsklassen van de meer bekende merken.

Roeitrainers

Een ander alternatief voor cardiotrainingen waarbij je je hele lichaam gebruikt is met het gebruik van een roeitrainer of roeiapparaat. Bij deze trainingen leg je nog meer de nadruk op het bovenlichaam ten opzichte van crosstrainers. Roeitrainers vind je niet vaak thuis in een home gym, al heb je toch een aantal betaalbare varianten die je voor thuis kunt aanschaffen.

Krachttraining

Als je thuis krachttraining wil gaan doen zijn de mogelijkheden bijna eindeloos. Met een setje dumbells kan je nagenoeg elke spiergroep aanspreken. Ben je echter al een meer geavanceerde sporter in dit opzicht is een dumbellset vaak al niet meer voldoende. Om de continu toenemende gewicht nog op een goede manier te kunnen trainen heb je betere ondersteuning nodig en is het verstandig een halterbank aan te schaffen. Mocht je op zoek zijn naar een nog meer veelzijdige training kan je ook een multifunctioneel apparaat komen zoals een squat rack of een gehele homegym rek.

Dumbellset

Er is een zeer uiteenlopend aanbod aan dumbellsets. Als je meer ruimte hebt en een hoger budget kan je kan-en-klare dumbells kopen waarbij je niet telkens gewichten hoeft te wisselen. Het nadeel hiervan is echter dat je naarmate je krachtiger wordt telkens dumbells bij moet kopen. Daardoor is de meer flexibele optie te kiezen voor dumbells met verwisselbare gewichten. Deze heb je in verschillende uitvoeringen, zoals staal, chroom en kunststof. Deze gewichten kan je eventueel ook gebruiken voor je halterstang.

Low budget opties voor je home gym

Mocht fitness voor jou een bijzaak zijn of wil je simpelweg niet te veel uitgeven aan fitness artikelen? Geen paniek! Er zijn nog steeds talloze opties om je lichaam gezond en fit te houden.

Fitness elastieken

Fitness elastieken kunnen zorgen voor een zeer veelzijdige trainingsmogelijkheden en je kan hiermee zo ongeveer elke spiergroep trainen, als je maar creatief genoeg bent. Elastieken zijn beschikbaar in verschillende soorten en maten en de intensiteit van de elastieken zijn aangegeven in kilo’s. Dit is erg handig omdat je kan zien welk equivalent in gewicht je gebruikt in je training. Let er wel op dat de sterkte van het elastiek verschilt binnen een herhaling, afhankelijk van hoe gespannen het elastiek is. Mocht je snel sterker worden en een sterker elastiek nodig hebt, koop je voor dezelfde lage prijs een zwaarder elastiek. Tip: mocht je al meerdere elastieken bezitten kan je deze combineren om een hoger gewicht te bereiken.

Bodyweight exercises voor thuis

Voor veel bodyweight trainingen heb je geen apparaten nodig, zoals opdrukken, sit-ups, chair dips en nog veel meer variaties hiervan. Om je training nog net iets beter te maken, kan je hier eenvoudige en betaalbare hulpmiddelen voor aanschaffen. Denk hiervoor aan een ab roller, pushup steunen, medicine balls en meer. Browse de fitnesspagina van vergelijk-r door voor alle low budget opties!